bg-zlato-vizitka

Злато в природата

Злато - речно злато

   Златото винаги е било ценно, във вид на златни монети или златни бижута и символ на просперитет. Не мислете, че количеството на златото в света е малко. Златото се намира навсякъде из света, но в малки количества.            
   По-концентрирани участъци  от съдържание на злато са обикновенно в реките, където имаме естествен промивен процес.
В "bg-zlato" сайта ще разберете какви са признаците за наличие на злато, как да го намерим, с какъв инструмент да го добием и оползотворим.

Златни снимки от Странджа

Тайните на златотърсачите

Окт 27 2014

Да се ​​научим да четем къде е златото в реката, потока, дере или рудно

   Това е откъс от книгата на Мат Торнтън, драгиране За Gold: Наръчник за Gold Divers " . Тя е възпроизведена в доста други сайтове за златотърсачи и е широко приета като наръчник и справка за всички желаещи да научат как да се търси с ум и разум, базирано на опита на хиляди златотърсачи в реката / поток , рекичка/дере. Чел съм ги няколко пъти вече и силно го препоръчвам. Дори се стигна до отпечатване на ръководство с продължение.

Може би най-трудните теории все още предстоят да се научат, как драгата да задържа повече златинки, какви капани се ползват, като за  началото да се учим от тези, които са победители в състезанията по  промиване и геология, майсторите владеещи "наука за отлагане поток-“the science of stream deposition.”.      Тази Геология се отнася до различните условия, в които се отлагат златото и други тежки материали, за да се депозира в определена среда. Без съмнение, най-добрият начин да научите тънкостите на отлагане то на златото  е да почерерпите опит от професионалист, но за съжаление  твърде много от нас имат достъп до такова лице; Затова ние ще трябва да проучи фактите,от геологията от книгите. Най-много видове течения, водовъртежи и обратни вихри са които причиняват златото да бъде депозирано в реки или потоци, което изглеждало загадъчно в началото, но с малко проучване ще стане съвсем ясно. Всъщност, вие дори ще имате много по-близък поглед спрямо реката и геологичния и строеж.

Има четири основни типа  златни депозити, които ще бъдат от интерес за добив, това са остатъчни,  елувиални, поток, и палеогенни. Нека да разгледаме как злато намира своя път в система на реката. Ние трябва да разкритием как златната жила от стената на речния каньон се отвява и пътувайки по пътя си надолу, докато най-накрая стигна до реката.

Първият вид като златен депозит се появява на повърхността на земята, където златната жила е излезла навън. Това е най-богатия слой  и се формира, когато оригиналната скала (обикновено кварц) ерозира, оставяйки чист метален златен урожай на мястото на мястото на оголване. Златоносната жили, разположени във влажна климат с обилни валежи ще ерозират далеч много бързо, след като са били изложени на действието на елементите на повърхността, и в резултат на остатъчните пластове често ще се простират на десетки метри в дълбочина, поради изключително дълбоко изветряне на първоначалната жила. Тези депозити са посочени като "шев Diggins" по време на стари времена.

Следващият вид е депозит който се нарича eluvial и се формира след като златото е пътувало надолу най-малко на няколко метра от мястото на неговото остатъчно оголване. (Обратното на eluvial е алувиални, което означава злато, което е било пренесено много мили от оригиналния източник.) Един добър пример за eluvial ще бъде злато, което първоначално е разрушено и се свлича на ръба на 1000 фута дълбок речен каньон като се е движила от силите на гравитацията и течаща вода петстотин фута надолу, и още токова се утаява на дъното.

Следващия е промит палеогенен слой или старо речно корито от палеогенно злато. Това представлява по-голям интерес за нас , тъй като при драгиране дава повече материал. Има много различни видове  пластове, вариращи от чакъл на сантиметри над повърхността на водата, до дълбоко заровени земни депозити в долната част на реката, където обикновено има повече злато, отколкото в останалата част на речната среда.

Пейка победител в състезание е нищо повече от един поток победител в състезание, което е била оставена на сухо от потока, който първоначално го е създал. Пейка грунт се създават, когато голяма площ земя, обикновено се състои от хиляди квадратни мила, е "подмладени" в продължение на стотици хиляди години и възвисени поради натиск от вътрешността на Земята. Ако земята е достатъчно стегната, по всички потоци в района ще започнат да се намали надолу, докато те достигнат своя нов "базово ниво", което ще се окаже, че на морското равнище. Като намалява река надолу в продължение на дълъг период от време, то леглото първоначално заета преди повдигането ще се чувстват в безизходица над новото ниво поток. Пейка грунт (известни също като "тераса" депозити) често са много богати на злато, само тези чакъли са извън обсега доколкото злато драга е загрижен. (Виж фигура 17, която илюстрира "основните четири" PLACER депозити.)

Факторите, които регулират появата на победител в състезание на злато в река среда са много, и доста често сложни. Има толкова много променливи, участващи в науката за победител в състезание геология би било почти невъзможно да се спомене, всички от тях, но в общи линии, отлагането на тежки материали в поток се основава на скоростта и обема на водния поток, свързан с формата и наклона на речния канал. Хвърли в прегради, като например големи камъни, земен оголени скали и т.н., а вие имате една изцяло нова игра с топка.

Златото се транспортират в един поток главно по време на периоди на висока вода, като по време на годишното пролет балотажа. Защото златото е тежък и има тенденция да се заселят в пукнатини и цепнатини на дъното на река, скоростта на балотаж ток трябва да бъде много голяма, за да може да се случи транспорт. Идеалната ситуация за тежки наводнения и балотаж ще бъде, както следва ...

Планините в високата страната, където се ражда "River X" са покрити с един до два метра сняг и топло, дъжд лагер буря се движи при силен дъжд започва да пада. - Един инч, две инча, пет, десет - и в рамките на няколко часа River X започва да се покачва от банките си с изключителна бързина. Но River X не е просто нараства от проливните дъждове - топлите дъждове, тъй като те попадат на плитко snowpack, завъртете, че снегът във вода, което също влиза в реката. (Той е известен фактът, че проливните дъждове, които попадат в плитка snowpack ще го топят бързо, докато по-дълбок слой от сняг често ще поеме големи количества валежи.)

Той е бил 12часа след буря фронт се премества в и река X върлува като могъщата Мисисипи време на едно от честите му изблици на гняв. Ако можеше да се наблюдава Rive X в този момент, може да се учи от първа ръка за условията, които водят до отлагането на победител в състезание злато. Вие ще видите една река, която се влива
мръсна, кална кафяво от тона спряно тиня. Вие ще видите, клони, клони и дори цели дървета, плаващи по течението с бързото ток. Ако се осмели да се придържат главата си под повърхността, вие ще видите огромни камъни подскачащи по дъното на реката, както ако те са били обикновени камъчета. Но ако знаеше какво да търси, ще забележите и други неща. Например, в средата на могъщата сътресения може да видите места, където бързото ток дава начин да се тихи басейни. Може би вие ще видите голяма част от скала, стърчащи в сътресенията, които причиняват ток завъртете около в "водовъртеж" движение. Или какво да кажем, че голям камък в средата на потока - това е вашето въображение, или е текущата наистина "състояние все още е" на едната си страна надолу по веригата?

"River X", както съм сигурен, че ти осъзнаваш, е хипотетичен, но трите характеристики на оттока просто споменати, са реални и могат да се срещнат в някоя река или поток. Тези три условия са вариации на две основни принципи на победител в състезание геология: (1) Злато и други тежки материали ще се заселят там, където поток текущата забавя и намалява товара си, или (2), където и тежки материали срещнат препятствие, което ги кара да "виси нагоре. "

Един от най-големите фактори, които влияят на скоростта на потока ток - и по този начин отлагането на злато - това е степента на наклона на канала на потока на. Наклонът на поток канал (известна обикновено като "наклон") може да варира от изключително стръмен до почти плоска. Като цяло, колкото по-близо сте до изворите на потока на стръмен наклон ще бъде. A стръмно наклонени канал с кауза река да тече много бързо, обикновено злато да се извършва заедно с малко отлагане. Има и изключения, разбира се. Ако има големи препятствия по дъното на потока канал, злато ще бъдат хванати без значение колко стръмен наклон (или бързо течението.)

Като поток напуска нейните горна водна линия и подходи средната му обхват, наклона на канала ще намалее. По склона на поточни канали намалява ток ще тече значително по-бавен, създаване на условия, по-благоприятни за отлагането на тежки материали. Наклонът на канал в района на headwater може да е толкова голяма, колкото на няколко стотин метра в миля, но сега ще бъде средно около тридесет-четиридесет фута за миля. Бившият фигурата изглежда е идеалното градиент за отлагането на победител в състезание злато.

Скоростта на течението и наклона на канала поток също имат много общо с размера на нежеланото претовари, които ще бъдат депозирани в реката. Там са променливи, но в по-голямата част на стръмен наклон (съчетано с бързото ток като тази в близост до изворите) ще доведе до нанасяне на относително малко откритие. Колкото по-надолу по веригата и да отидете на нежна градиента ще стане, причинявайки по-бавни течения и отлагането на по откривка. (Средните диапазони на реката са най-популярни с златни драги, като дълбочината на почвения пласт рядко надхвърля двайсет фута). Ако поема по течението към устието на река, наклонът става още по-нежна, а понякога и наближава ниво самолет. Един пример за това ще бъде мястото, където реката се влива в голяма долина при появата му от планински терен. Откритията в устието на реката често е на стотици метри в дълбочина, напълно извън обсега на конвенционалните смукателни драги.

Gold е изключително тежък метал, и когато тя влезе в река канал, той ще пътува много неохотно. По-големите и по-тежки парчета на злато винаги ще пътуват по пътя на най-малкото съпротивление в пътуването си надолу по веригата. Нека ни учи този любопитен феномен, тъй като той е представен на фигура 18.

Нека приемем, че една много богата на злато вена е изрязване върху склона на хълм над малък дерето е показано в горната лява част на фигура 18. Както злато вена е подкопана от елементите, златото ще бъде освободен от своя кварц матрица и пътуват надолу по хълма и да влезе в дерето; дерето в крайна сметка се излива златното си съкровище в отводняването на река X.

Златото в нашия малък дере влезе River X в точка A, и ще почива на това място, докато по някое време в бъдещето, когато голямо наводнение създава достатъчно ток, за да се вдигне на златото от почивка мястото си и да започне процеса на транспортиране по веригата. Когато възникне такъв бърз период на вода, златото ще се движи от точка А другата страна на реката до рязък завой вътре в точка B. Транспортирането на злато в река е просто да се разбере, ако вие просто ще помня този един основен факт - " Благодарение на теглото си, златото ще пътуват надолу по права линия след възможно най-краткия път от вътрешността завой в завой. "Но да се върнем, сега, на фиг 18.

В точка B ще забележите, има сенчесто място в вътре върха на завоя. Това е чакъл бар, и се е образувала на това място, тъй като течението на реката се забавя, когато го заобиколи в завоя на кривата. Когато поток текущата забавя, реката губи силите си, за да се транспортира материала го носи в суспензия по време на наводнения. В случай на остър завой вътре в точка B, токът ще се забави значително, което води до по-големи камъни и чакъл тежки компоненти, за да паднат почти веднага: един от тези тежки елементи чакъл ще бъде злато.

След закръгляване вътрешната страна на завоя в точка B, нашите хипотетични самородно злато ще стреля през река X на главата на следващия голям чакъл лента в точка C. Point C всъщност е дълъг, arclike крива с лек в завой, и в случай като този на златото и други тежки материали ще бъдат депозирани по цялата дължина на кривата.

След като напуска Point C нашите Нъгетс отново ще стреля през реката, този път към точка D. При пътуване из този огъват златото ни срещне поредица от криви, чиито вътре завои образуват точно права линия. В случай като този, златото ще пътуват по линията между вътрешните завои, както ако някой излезе и отбеляза път с линийка. Нашите Нъгетс ще докосват PointsE, F и G, а след това се люлееха около последния завой и отново на точка H, където те отново ще се натрупват; от тук, те напускат сцената веднъж и за всички. Изучете тази илюстрация, както и, приятели, особено от вътрешната извивки, в които са посочени находища на тежък чакъл материал. Въпреки че "River X" е чисто фиктивна, на отлагане места описани тук, са сто процента истински!

В този момент бих искал да подчертая, чакъл баровете в съветите на вътрешните завои не са единствените места за злато, за да се депозира. Placer злато и тежки чакъли ще се натрупват всяко място, където поток текущата отпуснат. Като примери могат да бъдат на опашката края на бързеи, където течения променят от бърз да спокоен, в горния край на дълбоки вирове, които често действат като "чакъл сметища", както и на местата в речен каньон, където каналът се разширява навън при излизане от "стеснява". Когато най-накрая се наоколо, за да посетите истински планински златен поток, вие несъмнено ще забележите много повече depositionary области себе си. Практиката ще ви направи добро!

За да търсите за драгажни места в области, където тежки поток материали са депозирани може да звучи като шега и игри, но ако очаквате да намерите достатъчно злато, за да си минни усилията си струва, ще трябва да направи много повече от това случайни наблюдение. само защото сте намерили хубаво, широк чакъл бар или дълбоко, все още басейн, не означава, че ще удари джакпота пословичен. Златото може да се очаква да се възстановят, ще зависи от естеството на основата на дъното на депозита.

Като победител в състезание злато се извършва надолу под действието на тока, парчета от съществено теглото си постепенно ще работят пътя си надолу през откритието докато достигнат скала, която образува твърдо вещество, обикновено непроницаема пречка за тяхното по-нататъшно намаляване на напредъка. Забележете как се използва думата обикновено. скала ще действа като абсолютен база равнище за намаляване на движението на златото, ако тя е гладка и униформа, но гладка скала често ще даде път на участъци, съдържащи пукнатини, простиращи се надолу в скалата "мазе". Тежки парчета от злато, които се движат надолу през откритието ще намерят своето място в тези пукнатини, и отново да започне намаляване на тяхното движение, докато те са достигнали абсолютното дъно. Тук те ще останат, понякога в продължение на хиляди години, освен ако драга с правилното знания идва заедно, за да ги възстанови.

Ако идеята за парче злато пребиваващи в една пукнатина в продължение на хиляди години, звучи донякъде "окончателно", това е, защото той е. След тежък самородно злато получава подадена плътно на дъното на скала пукнатина, това ще отнеме величина "десет" земетресение да повдигне достатъчно здрава основа, така че потока ток може напълно да отмие откритието, и в крайна сметка носят далеч по себе си гола скала и по този начин освобождаването на злато.

След като сте намерили участък от реката, където тежки материали са били депозирани, трябва да се направи внимателна проверка никакви видими скала за наличие на пукнатина структура. Като цяло, bedrocks съставени от шисти-Филитната са най-податливи на появата на пукнатини поради техните "самолети разпадане". В случай на шисти-Филитната, разцепване е най-добре определени като тенденцията на рок да прекъсне в "листа". Когато шисти-Филитната формират основата на една река, тя често ще скъса по своите самолети разцепване на подчинение на удари от големи камъни по време на наводнения. Когато парчета от шисти-Филитната скала скъса, цепнатини този капан злато ще останат между чаршафите, които все още стърчат. (Figure20)

При определени условия гранит ще действа като благоприятна скала, но твърде често това много устойчиви рок ще разработи "настолна" лак, който ще позволи дори и най-тежките на самородно злато, за да се измие точно над. Ако имате желание да се перспектива в курортно гранит, потърсете "фуги", където големи блокове от този материал се събират; там често ще бъде пукнатини в тези точки. (Figure21)

(Аз трябва да се намеся в историята тук. В моя собствен опит, гранит, в повечето случаи "разложи" под натиск и се разпада под тежестта на потока и обременяване. Основната скала в областта на моите претенции са гранитогрес, а е толкова мека, можете директно да не смукателен скала етаж с никакви усилия. Запомнете: когато златото удари този вид на разпадналата скала (гранит), той все още ще продължи да работи пътя си надолу, докато го удари парче Този не е толкова мек винаги да помним, да. чист / нарязани разлага скала, докато не стигнем до точката, където тя се втвърдява. злато ще работи пътя си чак в този софт рок, и на пръв поглед, в основата може да изглежда чиста, но точно под повърхността може да има голямо количество на gold..furthermore, аз действително са намерени гранит да бъде "домакин рок" за златото на повече от един път. ние се блъсна в действително стрингер на злато директно в гранита из друг county.the поговорка е, че като цяло, за злато, за да присъства, кварц и трябва да бъде. Това е правило на палеца, но не са изключение. аз не съм намерил злато в гранит, кварц, кънтри рок, зелен камък, а множество други ... .remember това))

Друг вид на пукнатина, която е особено отличен за улавяне на злато е това, което всеки път, когато скала кварцов вена ерозира, оставяйки назъбена депресия в повърхността на скала. (Figure22)

Bedrock кварцови жили често са златоносен и са източник на много злато кварцови късове все още намиращи се в западните реки до тази дата. Това е награда на стойност търсите!

A злато водолаз често ще се вълнуват при откриването на дълбока дупка в основата на една река, но девет от десет пъти тези "славни дупки" ще се окажат пълен бюст. Дупки се образуват, когато сложни течения предизвикват тежки чакъли и малки камъни, за да се въртят наоколо в малки вихрови-подобни движения, обезмасляване дълбоки дупки в основата. Ако едно парче злато попада в такава дупка (често наричана и "цирей дупка"), то най-вероятно ще бъдат смлени от вихрови действието на чакъли. Глоба, брашнеста злато, че може още веднъж да е красив образец къс самородно злато преди да влезе в дупка, сега ще се измие с ток и продължи пътуването си надолу по веригата. (Figure23-A)

Но има и изключения от всяко правило. Ако някога трябва да намери дупка, изпълнен с големи, груби чакъли опаковани в твърда като цимент, тичам - не ходи до най-близкия наличен злато драга! Вие просто може да бъде на един от онези редки златни капани, които се предават от оригиналния Gold Rushers още през 1850-те години. Дупки от този характер са довели килограма злато, особено ако те се появят в назъбени, спарен скала. (Figure23-B)

Досега аз съм говорил за пукнатини и дупки, които се простират надолу към основата, но има и златни капани, които стърчат от повърхността на скала. Един добър пример за това ще бъде "дига" на твърда, устойчива на скален материал, който първоначално прекъсна своя път нагоре в по-мек, заобикалящата скала, която в крайна сметка се превърна в дъното на речен каньон. В продължение на хиляди години, ударите на камъни по дъното на канала поток носеше далеч по-мек скалата на страната напускане на трудни дигите стърчащи от основата. (Виж фигури 24 А и В)

Ако дигата има добра наклон срещу посоката на потока ток, тежки материали ще хване под получената надвисналата над горната страна на дигата (24 А); когато наклонени плоскости отводнителни надолу по веригата; получената надвес често ще действа като естествен пушка и предизвика вихрови токове да се формира. Системите за накрайник в скала са най-склонни да се изравнят и задръжте победител в състезание злато, когато те отрязани ъгли, перпендикулярна на потока на реката. (Фигура 25)

Колкото по-близо ъгъла доближава 90 градуса, толкова по-добре. Ако можете да намерите шисти-Филитната скала, например, с равнини разцепване, че наклон срещу течението на тока при срязване на поток при 90 градуса, можете да намират "златни водолази мечта.", Но в същото време не се пренебрегват дълги, тесни цепнатини, които се изпълняват паралелно с Оттокът - те също могат да държат bonanzas. Ширината на паралелни пукнатини обикновено ще варира, като се започне от тесен към широк, широк, за да се стесни и др точката, където пукнатината стеснява от широка част е много добра злато капан, който често се пренебрегва купуват непосветените. Същото ще важи за пукнатини, които се скитат през нередовно ъгли, като Четиридесет и петте градуса. (Фигура 26)

Това е често срещано погрешно схващане сред много започващ злато драги, че ако те вакуум пътя си надолу към скала и го откривам, те могат да вдигнеш самородно с пръстите си. За съжаление, това не е така. Вярно е, че често ще бъдат малки люспи от злато срещащи се на повърхността на скала, но по-големи късове почти винаги ще се подават плътно в структурата на пукнатина. Единственият начин за възстановяване на всичкото злато от дадена точка на скала е да любопитствам пукнатините отворени и ги изстържете чист. (Възстановяването на златото от подводна пукнатина е изобразително изкуство, и има действително много повече за него, отколкото аз споменах тук).

Реките, които текат през планински терен и рядко, ако изобщо, имат безплатен и лесен път да следват в дългосрочен и евентуалното им пътуване до долината или към морето. От звезда, за да завърши, каналът на планината пара ще устои на гладкото протичане на вода, като представи едно препятствие след друг. Проверката на планинска река оп място ще разкрие такива характеристики като чудовищни ​​камъни, части от скала, стърчащи в потока, сякаш за да се задуши на разстояние си живот поток, може би дори и водопади, които потопяват десетки метра в тъмни, мистериозни басейни по-долу. Въпреки хаотичната си вид, че всичко е в идеален ред в горска среда отток, и ние ще трябва да го учат за това, което е - прегради и всичко останало.

Най-честата препятствието да пречат на безпрепятственото протичане на вода в планинска река канал е общата камъка. Boulders идват във всички форми и размери, вариращи от дребни неудобства крак или два през целия път до гигантски скални маси с размерите на бунгало. Boulders, които попадат между тези две крайности, заслужават вниманието на подводния златотърсач, тъй като те често ще се съсредоточи огромни количества злато в близост до базите си - особено ако те почиват върху здрава основа. Странни неща се случват, когато злато извършване наводнения течението на реката се среща голям скален блок. позволява изследване фигура 27, за да получите историята.

В тази хипотетична ситуация, ние имаме голям, малко по-заоблен камък в средата на поток, който е в разгара на своята годишна етап от наводнения. Токът тече в плашеща клип, и ние със сигурност не би искал да попадне в този момент! Тъй като бързи настоящите удря в горната част на скалата, тя се деформира около външния периметър поради закръгленост на скалните маси. Когато токът "кръга на ъгъла" и се доближава до долната страна на камъка, той ще започне да циркулира в вихрови движения около задната част на камъка и на практика стои на едно място. Ако поток ток се случва да се превозва злато, тежък жълт метал ще се проведе по протежение на периметъра на камъка в крайна сметка да се заселят в тихите води на страната надолу по веригата. Възможно е за злато, за да бъдат хванати по течението страна на един камък, но обикновено ще трябва да има значителна пукнатина в лицето на скалните маси за улов на златото, тъй като е набит на кол срещу камъка от ток. Boulders често са довели до големи количества злато на драга, които усърдно ги почиства до основата, но камъни, по-специално, са най-склонни да държи златно съкровище? Отговорът е прост - за големи камъни в средата на потока, които пречат на потока на ток, тъй като пътува от вътре завой в завой изглежда. (Фигура 2)

Както вече знаем, златото е склонен да пътува от върха на един в завой до другия, но ако има запушване на ток, тъй като стреля между завои (а именно камък), като някои от по-тежките златото никога няма да го направи към вътрешността на следващия завой. Винаги дръжте под око за този вид състояние, както и проверка на долната страна на всички по-големи камъни, които се появяват, за да бъде в правилната позиция. Един от най-добрите на всички възможни места за отлагане на победител в състезание злато ще бъде натрупване на големи камъни в точка, където поток канал се разширява.

В горната част на фигура 29, реката се движи през изключително тесен процеп, състоянието на канал, който причинява течения да се стичат огромни скорости. Водата е толкова бързи, че дори носи големи камъни, които не получават шанс да се заселят в теснините. Веднага след като поток излиза от теснините, големите камъни ще падне веднага в началото на разширяването. Ако наистина искате да се намери потенциален "супер-точка", проверете чакъл от двете страни на камъни надолу по веригата, като например това.

Boulders не са единствените предмети, за да пречат на потока от канали в полза на злато-драга. Друг много благоприятно местоположение ще бъде област, в която голяма част от скала стърчи навън в един поток, причинявайки вихрови токове да циркулира около разкритие. Когато парче скала стърчи в реката под ъгъл косо с ток, завихряне, ще се движат по долната страна на препятствието причинява натрупване на тежки материали. Този тип на Еди се нарича всмукване Еди. (Фигура 30-А)

Ако токът през лицето на веригата-наклонена скала оголване е достатъчно жестока, понякога ще стреля в целия поток и да доведе до водовъртеж да циркулира около обект на отсрещния бряг; Това състояние е известно като Еди налягане. (Figure30-B) Естеството на земен оголени скали, които се подават в канал срещу потока на ток е сложен и един почти ще трябва да се види въпросната река в разгара на своя етап от наводнения, за да получите представа за това къде вихрушката течения ще формират. Едно разкритие, че излиза далеч в ток (както е показано на фигура 31-A) най-вероятно ще хване ток на най-външната проекция на скала и да предизвика водовъртеж да завъртете в посока на брега. Мястото е посочено от "Х" ще бъде възможно depositionary област. Ако разкритие е само една малка проекция в потока на ток (Фигура 31-B), много неща може да се случи. Течението на потока може да бъде заобиколена проекцията изцяло, то може частично да тече срещу оголване с по-голямата част изтича към средата на канала, или по-голямата част може да тече срещу оголване и циркулира в "полу-вихрови," промиването материал в суспензия обратно в средата на потока. Сега можете да разберете защо казвам на по-проверка на място на скала разкритие нагоре наклонена е виртуална необходимост!

Всеки така често ще чуете истории за това как една златна-драга възстановени страхотна количество злато от основата на водопад. Преди да започнете да получавате "водопад щастлив", нека да постави рекорд направо веднъж и за всички. Средната водопад - -ако е от съществена височина - Създава низходящи течения на изключителна жестокост и ще са склонни да издълбае дълбок и бурен полето вари дупка в това е основата. (Виж фигура 32)

Девет пъти от десет, злато идва над водопада ще падне в този цирей дупка, за да се раздробява в люспи, че скоро ще се измие с ток. Така че в този смисъл, така или иначе, водопади, трябва да се избягва, когато сте навън търси драгажни петна. Но както видяхме много пъти по време на този текст има изключения от всяко правило, и в този случай изключението е топовен.

Всеки така често водопад ще тече през слой от изключително твърда, устойчива на атмосферни влияния рок, който наслагва по-мека скала отдолу. Тъй като водата излиза над водопада, това ще доведе до по-мек в основата на скалата, за да ерозира обратно под горния слой на твърд материал. Това ще създаде един вид, ако "пещера" под водопада. (Фигура 33)

Ако пещерата се случва да бъде под линията на водата по време на наводнения, мощен вихрови токове може да се развие, което ще от време на време (и аз да подчертая думата от време на време) да предизвика тежки материали, за да се разклаща отново в пещерата и да се захванат. Налице са редица приказно богат драгиране находки, взети от такива места, но бихте могли да разчитате на общия сбор на пръстите на едната ръка. Дори и така, тя ще ви плати, за да не рискува ... .investigate!

Цитиран: . Торнтън, Мат драгиране За Gold: Наръчник за Gold Divers " . Нортридж, Калифорния: © Мат Торнтън, 1979

Сега сте много по-добре въоръжени, за да отидете и да намерите някои от собствения си див Yella злато !!

Златото - статии и технологии

Галерия


Карти 50
Карти
Карти 50
Карти 27
Карти
Карти 27
Карти 53
Карти
Карти 53
Карти 6
Карти
Карти 6
Карти 16
Карти
Карти 16
Карти 39
Карти
Карти 39
легени паници 25
Всички от Всички...
легени паници 25...
легени паници 28
Всички от Всички...
легени паници 28...