bg-zlato-vizitka

Злато в природата

Злато - речно злато

   Златото винаги е било ценно, във вид на златни монети или златни бижута и символ на просперитет. Не мислете, че количеството на златото в света е малко. Златото се намира навсякъде из света, но в малки количества.            
   По-концентрирани участъци  от съдържание на злато са обикновенно в реките, където имаме естествен промивен процес.
В "bg-zlato" сайта ще разберете какви са признаците за наличие на злато, как да го намерим, с какъв инструмент да го добием и оползотворим.

Златни снимки от Странджа

Тайните на златотърсачите

Мар 16 2013

Драгата Виктория една скъпа играчка, но неефективна за работа.

След шокиращите цени на Австралийската Виктория, в порядъка от 1000  до 2000 долара се заинтересувах от това изделие.
Истината се оказа друга. В Австралия в различните области има различни правила за любителския добив. Викторията е конструирана за тези области , където не разрешават големи драги и ровенето по брега.

 

 dragi

 

   Австралийската "Виктория" работи с електрическа водна помпа и акумулаторче от 12 или 24 V.  Устройството му елементарно...изходен двоен улей с успокоител.

 

viktoriq

 Процеса драгиране с уреда.

dragirane

 Има доста негативи  Викторията:  Създадена е за улавянето на по-едри златинки, направо самородки, трябва да се работи само в право или наведено напред положение, акумулатора издържа по-малко от 4 часа.....

 

victoria

 

Различни модели на Викторията:

 

victoria_gold

 Виктория във вид на драга:

 

dredge-viktoria

 

 

dredge-mini-viktoria

 

 

drege

 

Подобно на Викторията любителски вариант, подходящ за драгиране в скалните цепки и прегради. Хитроумно е свързан отделен маркуч с чиято помощ  разбиваме материала в участъците. Аз лично бих събирал материала в кофа и да го драгирам на голяма драга, защото ще усвоя повече златинки от малкия вариант.

 

drege-mini

 

 

drege_gold

 

 

gold_drege

 Не е необходим такъв голям акумулатор, има малки в магазините,  подобни на тези , които се използват за металодетекторите.

 

viktoria_gold

Златото - статии и технологии