bg-zlato-vizitka

Злато в природата

Злато - речно злато

   Златото винаги е било ценно, във вид на златни монети или златни бижута и символ на просперитет. Не мислете, че количеството на златото в света е малко. Златото се намира навсякъде из света, но в малки количества.            
   По-концентрирани участъци  от съдържание на злато са обикновенно в реките, където имаме естествен промивен процес.
В "bg-zlato" сайта ще разберете какви са признаците за наличие на злато, как да го намерим, с какъв инструмент да го добием и оползотворим.

Златни снимки от Странджа

Тайните на златотърсачите

Мар 09 2013

   Гумена стелка с идеални прагове, класика в жанра  

    Откакто ме завладя "златното" хоби, дефектирах в търсенето на принадлежности за същото. Където и да отида като видя че нещо може да се използва за хобито го взимам незабавно. Но като всеки българин естествено по-евтини неща ми завладяват ума. Тъй като за два дена, обикаляйки по работа намерих два артикула, които ми харесаха и са доста евтини, с удоволствие Ви ги споделям.

 

iztrivalka-gold

Гумената изтривалка е класика в направата на улеи и драги. Поставена в началото на уреда е незаменима с праговете си да хваща златинките.

postelka-bg-zlato

Закупих я в Метро - Пловдив, пуснати са за продажба от началото на месеца и са разспостранени и ги има навсякъде във веригата на Метро.  Много са евтини...само 6 лв и стотинки. Ето и изтривалката с кръговете....

iztrivalka-gold

 

 

Златото - статии и технологии